24 Μαΐου 2021

ΠΑΡΑ πολλά ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ

Καλώς ήλθατε!
Η σημερινή ανάρτηση έχει σχέση με επιγραφές και χαράγματα που βρέθηκαν πριν από 60+ χρόνια στο χώρο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στη Φυτειά (Κ Πετάλι).
Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις να πούμε ότι δεν παράγουμε επιστήμη, ούτε γράφουμε ιστορία. Καταγράφουμε απλές σκέψεις και ερωτήματα που - κατά τη γνώμη μας - προκύπτουν από ένα ιστορικό θέμα. Η σημερινή είναι η πρώτη ανάρτηση. Τα θέματα είναι πολλά και θα ακολουθήσουν κι άλλες.
Καλή ανάγνωση!


6 σχόλια:

  1. Θαυμαστή η ιστορία του τόπου μας, των προσώπων που την μελέτησαν, αλλά και της πάντα έστω και υπό λανθάνουσες συνθήκες, ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Όμως η αμφισβήτηση προάγει την επιστήμη και αυτό είναι ένα σίγουρο όφελος, όπως αντίστοιχα, σίγουρο είναι το όφελος αλλά και η ευθύνη η δική μας από την κληρονομιά που κουβαλάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας, τόσο για την ανάγκη της αμφισβήτησης, όσο και για την ευθύνη προς την κληρονομιά μας.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετική δουλειά.
    Αποδείξατε ότι στην περίπτωση Γκητάκου ισχύει το ρητό “You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”
    Γιάννης Ν. Σανάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο. Δυστυχώς, φαίνεται ότι, "η καλή διάθεση προβολής της "παλαιάς πνευματικής Σίφνου" οδήγησε κάποιους σε υπερβολές.

      Διαγραφή
  3. Πληροφορήθηκα για την εργασία σας από την παρουσίαση που έκανε η κ. Αρμελινιού στα Σιφνιακά Νέα (Ιούλιος-Αύγουστος 2021). Επισκέφθηκα το σχετικό ιστολόγιο, μόλις μου το επέτρεψαν άλλες επείγουσες υποχρεώσεις μου. Σας συγχαίρω για την όλη ενασχόλησή σας με το ιστορικό παρελθόν του νησιού μας και ασφαλώς για τη σοβαρότητα με την οποία μελετάτε τα δεδομένα. Καλή συνέχεια! Α. Χρυσογέλου-Κατσή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλόπιστα - και ευπρεπή - σχόλια είναι καλοδεχούμενα.